To je to što me zanima!

Najstarija gorila na svijetu Jenny navršila 55 godina

Gorile u divljini žive od 30 do 35 godina. Zoološki vrt ih štiti od prirodnih predatora i pruža vrhunsku njegu. Odvojili su je od njene obitelji s pet godina
Vidi originalni članak

Najstarija gorila na svijetu proslavila je 55. rođendan s četveroslojnom voćnom tortom i poslasticama od banane zamotane u liše. Čuvari zoološkog vrta u Dallasu rekli su da ima malih problema sa zglobovima i da joj vid nije što je nekad bio, ali Jenny izvrsno izgleda za svoje godine.
- Napravili smo velike korake u veterinarskoj njezi i prehrani - rekao je kurator izložbe Afrička divljina, Todd Bowsher.
Prema podacima u Internacionalnoj bazi podataka o životinjskim vrstama, Jenny je najstarija gorila. U divljini gorile žive 30 do 35 godina. Zdravstvena zaštita i sigurnost od predatora produljuje im život u zoološkim vrtovima. Jenny je rodila Vicki 1965. godine koja živi u Alberti (Kanada). Ne znaju zašto nije imala još potomaka. Opisuju je kao jako umiljatu, ali pomalo svojeglavu. Rodila se u srednjoj Africi 1953. godine. Ne znaju točan datum, ali je vode u knjigama pod 8. svibnja. Živjela je s obitelji na Zeleno rtskim otocima do 1957. godine kada ju je obitelj Hamon kupila za zoološki vrt u Dallasu. Ima 97 kilograma i jedna je od četiri gorile u zoo-u. Jenny nam na žalost ne može otkriti tajnu svoje dugovječnosti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • teaa 28.05.2008.

    predivna je

Komentiraj...
Vidi sve komentare