To je to što me zanima!

Najviše tinejdžere u svijetu kolege zezaju da su divovi

Grupa najviših tinejdžera, uključujući Brendena (13), koji ima 224 cm pričat će u dokumentarcu o problemima koje svakodnevno imaju zbog visine
Vidi originalni članak

Najviši tinejdžeri u svijetu imaju krevete, odjeću i kuće rađene po mjeri. Grupa, zajedno s najvišim dječakom u svijetu, Brendanom Adamsom (13), pojavit će se u dokumentarcu koji će istraživati objašnjenja njihove veličine i kako se nose s pažnjom koju privlače. Brenden iz Ellensburga, Washington, visok je 224 cm. Rodio se s 3,3 kg i 49,5 cm, ali s 12 mjeseci već je izgledao kao trogodišnjak. S osam godina bio je velik kao odrastao čovjek. Liječnici nisu znali što uzrokuje takav rast dok nisu otkrili problem s 12-im parom kromosoma. Da je nastavio tako rasti, umro bi. Na sreću, liječnici su pronašli način da uspore rast pa je prošle godine narastao samo 2,5 cm. U dokumentarcu će se pojaviti i najviša tinejdžerica, 17-godišnja Thai Malee Duangdee s 208 cm. Dosegla je nevjerojatnu visinu zbog tumora hipofize zbog kojega pretjerano luči hormon za rast. Imala je dvije neuspjele operacije i jedina joj je nada lijek za smanjivanje tumora, koji njezin otac, radnik u tvornici, ne može platiti. Druga tinejdžerica po visini je Marvadene Anderson (15) s 206 cm. Talentirana košarkašica već je osigurala sveučilišnu stipendiju.
- Strašno me zezaju. Zovu me "Beba div". Moja starija sestra Kimberley visoka je 193 cm. Ako nas vide skupa, njihovim šalama nema kraja - rekla je nesretna djevojka.
Najviša britanska obitelj Van Neses, također, će se pojaviti u dokumentarcu. Otac Frank visok je 208 cm, a majka Miriam ima 180 cm. Sinovi su krenuli očevim stopama pa je tako 16-godišnji Vincent dosegao 208 cm, 15-godišnji Lucas ima već 203 cm, a 13-godišnji Franklin visok je 185 cm. Kćerka Naomi ima samo 11 godina i 175 cm.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • gradelji 09.04.2009.

    šta s rugate, e šta bih vam sad rekao, pa šta im fali, pa baš je dobro što su visoki, jesu premladi za tu visinu ali kad im bude 21 god. ta će visina bit u redu, i stoga ne dipr, jeli jasno

  • martica21 09.04.2009.

    neznam nek mi bog oprosti ali meni ovaj dečko na slikama izgleda bolesno

  • makarska 09.04.2009.

    ovo je vec sinoc bilo na Channel 4 England.

Komentiraj...
Vidi sve komentare