To je to što me zanima!

Nakon 113 godina ponovno se pojavio crvenodlaki štakor

U prirodnom rezervatu u Kolumbiji crvenodlakog štakora spazilo je dvoje volontera. Ova ugrožena vrsta posljednji je put u rezervatu viđena davne 1898. godine
Vidi originalni članak

Neobičan crvenodlaki štakor ponovno se pojavio, piše Wired. Životinju veličine kineske svinje već više od stoljeća nitko nije vidio, no nedavno su ga spazili u prirodnom rezervatu u Kolumbiji. Dvoje volontera koji su ga primjetili u prirodnom rezervatu El Dorado nisu mogli sakriti oduševljenje. 

- Ležerno je izašao iz grmlja, blizu mjesta gdje smo sjedili. Kolega i ja smo bili apsolutno oduševljeni što smo ponovno otkrili tako divno stvorenje - rekla je volonterka iz Velike Britanije, Lizzie Noble koja u rezervatu volontira tek mjesec dana. 

Prema biješkama, dva crvenodlaka štakora su se posljednji put pojavila 1898. godine. Tada su ih proučili i to su bile jedine informacije koje su skupili do danas. 


Idi na 24sata

Komentari 7

  • Faustina009 31.05.2011.

    Presladak je :-)

  • GospodinFlorent 23.05.2011.

    sta ovi lazu prije 2 godine je taj jedan bio u mom dvoristu xD

  • spirit lamp 23.05.2011.

    Neka netko objasni kako moze biti ugrozena vrsta koja sluzbeno ne postoji?? Naime, mislili su da je izumro jos prije stotinu godina. Dakle, nije bio ugrozen, vec izumro!!! Ali lijepo da se pojavio, valjda ce ga zastititi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare