To je to što me zanima!

Nakon 26 godina opsesije složio je Rubikovu kocku

Svjetskom rekorderu Eriku Akkersdijku trebalo je samo 7,08 sekundi, a Britancu Grahamu Parkeru 27.000 sati da složi legendarnu Rubikovu kocku
Vidi originalni članak

Građevinar Graham Parker (45) iz Portchestera kupio je Rubikovu kocku 1983. godine i od tada se igrao s njom pokušavajući riješiti misterij.
- Zaplakao sam od sreće vidjevši konačno da svaka strana ima svoju boju. Ne mogu vam opisati koje je to olakšanje. Izluđivala me kocka koja mi je uzela život - rekao je.
Zbog kocke mu se skoro raspao brak. Propustio je gomilu bitnih događaja i probdio nebrojene noći razmišljajući o njoj. Prijatelji su mu nudili pomoć, ali morao je to učiniti sam. Imao je čak i zdravstvene probleme sa zglobovima, ali Graham kaže da je vrijedilo. Od njega je jedino sretnija njegova supruga Jean (47).
- Od početka ga je to mučilo. Htjela sam je baciti, ali sam znala da neće biti miran dok je ne riješi - rekla je Jean.
Svjetska udruga Rubikove kocke vjeruje da je njegov epski trud svojevrstan rekord.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • majmun66 15.01.2009.

    Baš ja ovih dana malo uzeo slagat i popizdio.

  • sprinterica 12.01.2009.

    sjećam se negdje osamdesetih bila sam klinka i dobila sam kocku iz njemačke, i tak sam odlijepila sve boje s kocke i natrag zalijepila sve iste boje tak da je moja sestra pet dana pokušavala složiti kocku i bila je bijesna jer je meni uspjelo za par sati, prošlo je godina i godina kad sam joj tkrila tajnu mog uspjeha

  • xxx1 12.01.2009.

    baš zrači inteligencijom !

Komentiraj...
Vidi sve komentare