To je to što me zanima!

Nakon razvoda braka bore se za skrbništvo nad psom

Američki odvjetnici u zadnje vrijeme prijavljuju sve veći broj sudskih sporova gdje se parovi bore za skrbništvo nad kućnim ljubimcima nakon razvoda
Vidi originalni članak

Pas, kao čovjekov najbolji prijatelj, postao je problem u velikom broju razvoda u SAD-u. Sudovi diljem zemlje donose odluke koji će partner dobiti skrbništvo nad kojom životinjom.
- Ponekad parovi koriste psa kao što neki koriste dijete. Ostaju u lošem braku zbog njega - rekla je Joyce Tischler koja daje pravne savjete za slučajeve gdje su uključene životinje.
Jennifer Keene tipičan je primjer. Suočena s raspadom braka mora se još nositi s traumom razdvajanja zajednička dva psa. Prema sudskoj nagodbi svakom partneru pripao je jedan. Ali, iskustvo ju je toliko pogodilo da je trenerica pasa iz Beavertona u Oregonu napisala knjigu "Ne možemo ostati zajedno zbog pasa"
- Kad smo se suprug i ja razvodili bilo je jasno da moramo napraviti onako kako je najbolje za naše pse. Svaki je bio više vezan za jednog od nas pa smo ih podijelili - rekla je Jennifer.
Ali, upozorava da to nije uvijek najbolje rješenje. savjetuje parovima da puno komuniciraju i rade kompromise zbog dobrobiti ljubimaca. Psi se uznemire kad svjedoče sukobu što može dovesti do promjena u ponašanju i ozbiljnih zdravstvenih problema. Skoro polovica razvoda prošle godine uključivala je skrbništvo nad kućnim ljubimcima.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare