To je to što me zanima!

Napisao roditeljima da se vraća za godinu dana i - samo nestao

Arthur Heeler-Frood bez traga je nestao prije punih deset tjedana, a njegovi su roditelji objavili i nevjerojatno pismo koje im je ostavio prije odlaska u nepoznato. Nasreću, pronađen je prije nekoliko dana.
Vidi originalni članak

Prije nego što je nestao, 15-godišnji Arthur Heeler-Frood iz Devona (Engleska) primio je 'izvanredne' ocjene u svojoj školi. Tog je pak dana, baš kao i svakog drugog, sjeo na bicikl i krenuo u 11 kilometara udaljenu školu. Međutim, njegov je razrednik morao upisati izostanak. Arthur nikada nije stigao na nastavu. 

Još tu večer, 6. rujna, zabrinuti su roditelji kontaktirali policiju. Arthur je i službeno postao nestala osoba. Daleko od kuće pronađena je njegova odjeća i bicikl čvrsto zaključan za ogradu. Taj nestanak nakon devet se tjedana pretvorio u vrlo intrigantan slučaj. Naime, roditelji su objavili oproštajno pismo koje im je Arthur ostavio u svojoj sobi. 

Mami i tati,

Pobjegao sam jer sit svojeg života. Molim vas, nemojte me pokušavati pronaći ili me natjerati da se vratim kući. Ne znam koliko me dugo neće biti, ali sigurno neće duže od godinu dana. 

Pronaći ćete moju školsku uniformu u vrećici u maloj štali u polju, uz cestu niz kapelicu u Membury. Moj je bicikl zaključan za ogradu, a rezervni je ključ na prozoru. 

Molim vas, kontaktirajte restoran i recite im da više neću moći raditi za njih. Znam da ćete biti potreseni, ali shvatite da ovo moram učiniti.

Vaš Arthur

Njegovi su mu roditelji putem medija poručili da se vrati i da će mu pomoći sa svim problemima koji ga očito muče, a policija se maksimalno angažirala da ga pronađe, iako on to očigledno nije želio. 

- Arthure, jako nam nedostaješ. Ne znamo u kakvoj si situaciji i jesi li na sigurnome. Mislim da ne shvaćaš koliko nam je teško. Molimo te, javi nam se. Javi nam jesu li dobro. Molimo te, Arthure, rekla je njegova majka u obraćanju medijima krajem prošlog mjeseca, piše Daily Mail.

Pronađen je samo 15 kilometara do kuće

Arthur je nakon deset tjedana pronađen na vlaku samo 15 kilometara od kuće nakon što ga je prepoznao putnik koji je alarmirao policiju. Njegovi su roditelji objavili tek da je mladić 'živ i zdrav', ali su odbili, baš kao i policija, objaviti bilo kakve detalje prije nego s njim 'dobro popričaju'. 

Njegova je majka nekoliko dana prije pronalaska rekla kako je mladić možda napustio kuću inspiriran starijim bratom koji redovito putuje po Europi. 

Idi na 24sata

Komentari 59

  • plutarh 21.11.2016.

    isto tako i amidža Bajro.....ošo po cigare, izgubi se..... i sad luta svijetom .....kažu, vidjeli ga poviš Jajca a njeki drugi da luta Laponijom , jede zečetinu i ponekad se bavi Sobom.....kad ga uspije uloviti .....

  • _Varešak_ 21.11.2016.

    Sa petnaest godina mu teško,kako čće mu tek biti sa pedeset godina ?

  • ajetodoo 20.11.2016.

    Konačno su ga našli na jednoj hacijendi, namirisan kao pravi dandy, pio je neki smrdljivi brandy....

Komentiraj...
Vidi sve komentare