To je to što me zanima!

Ne želi posjeći divovske čemprese samo iz pakosti

Davida Alvanda (66) susjedi su već 12 godina naganjali po sudu kako bi srušio betonski zid oko kuće, a sada hoće da posječe i stabla od 10,5 m
Vidi originalni članak

Davida Alvanda (66) susjedi su 12 godina po sudu 'naganjali' da sruši 'Berlinski zid' koji je imao oko kuće, a sada ga tjeraju da posiječe više od 16 gigantskih stabala u svom vrtu. Bez dozvole susjeda je bio sagradio betonski zid visok 3,5 metra čime je započeo rat, a sada susjede izluđuju njegovi 10,5 metara visoki čempresi koji prelazi ogradu dvorišta i visi na cestu. Susjedi smatraju da stabla koja su zasađena 1991. narušavaju izgled njihove ulice te će opet Davida vući na sud jer on odbija posjeći stabla uvjeren da su njihove pritužbe samo osobna osveta. Susjedi u britanskom Devonu kažu da stabla zaklanjaju sunce, da su prerasli sve krovove kuća u ulici te da izgledaju zastrašujuće. Gradska uprava za sada će sačekati s istragom u nadi da će se David dogovoriti sa susjedima, no ako ne uspije, mogao bi opet na sud.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • arcanius 07.09.2010.

    ostavite luđaka na miru.... i vi morate jednom zaspati.... hehehehehehehe

  • Igraine7 07.09.2010.

    Obožavam čemprese! Ima pravo.

  • user_35786 07.09.2010.

    ..a što je to njima smetao njegov \"Berlinski zid\", šta su htjeli, zanimalo ih šta drži u dvorištu, šta radi...!?!? Znatiželjne komšije...čovjek ne može ni da živi kako treba..

Komentiraj...
Vidi sve komentare