To je to što me zanima!

Nekoliko razloga zašto je dobro biti Slovenac

Slovenski besplatni tjednik "The Slovenia Times" otvorio je natječaj za najbolje ideje o 10 razloga zbog kojih je dobro biti Slovenac
Vidi originalni članak

List , koji izlazi na engleskom jeziku navodi svoje razloge, ali i poziva čitatelje da sami pošalju prijedloge. U duhovitom tekstu se objašnjava da kada si Slovenac, naselje od 25.000 ljudi možeš nazivati velegradom. Isto tako, možeš blokirati prijem Hrvatske u EU jer smatraš da je Dalmacija slovenski teritorij. Slovenac misli da živi u najposebnijoj državi na svijetu, iako svi drugi misle da je to Slovačka. Kada si Slovenac, možeš pričati da živiš u kokoši, jer Slovenija na karti izgleda kao kokoš okrenuta prema istoku.
- Moramo se znati našaliti na vlastiti račun ako želimo dokazati da smo razvijena država - piše tjednik. Dodaje se da mnoge druge države imaju slične top liste pa tako piše da ako si Englez onda znači da si pobijedio u dva rata i jednom nogometnom prvenstvu. Ako si Belgijac, možeš pričati na tri jezika, ali ni na jednom tečno.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Inkoba 05.12.2007.

    sta radi slovenac kad napunis 18 godina? ide u Bosnu da trazi oca

  • Hacker-ri 05.12.2007.

    a englez se naso pisat o slovenskoj umisljenosti :) totalno bolesna fora !! :) btw slovenci se samo i mogu smijat sami sebi :)

  • Toma 05.12.2007.

    Dobro je biti Slovenac jer možeš bez stresa gledat velika sportska natjecanja poput nogometa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare