To je to što me zanima!

Prvi put u povijesti snimili su ovakvu fotku: Tuljan bizarnom taktikom tjera orla od ribica

U Engleskoj je snimljena fotografija sivog tuljana kako pljuje vodu na orla u letu: Orao se obrušio na površinu vode u lovu za ribom. Fotografiju prenosimo uz dopuštenje autorice Clare Jacobs
Vidi originalni članak

U siječnju 2022. godine u luci Newtown na otoku Wight u Engleskoj, Clare Jacobs snimila je prvu ikad zabilježenu interakciju sivog tuljana i orla. Naime, tuljan je na orla u letu pljunuo veliki mlaz vode, prenosi BBC. Fotografiju objavljujemo uz dopuštenje autorice.

VIDEO POSTAO HIT Postao je viralan nakon što su mu djeca upala u intervju. Sad je objavio njihove nove fotke

Clare se prisjetila fotografije i opisala kako se orao štekavac obrušio prema površini vode uslijed plime na otoku. Dok se ptica brzo približavala površini, odrasli sivi tuljan izronio je iz vode ispuštajući zvukove upozorenja.

Zatim je, u finalnom izronu ispljunuo mlaz vode izravno u orla. 

- Ovo je prva snimka interakcije između ova dva vrhunska predatora i prvo izvješće o sivim tuljanima koji koriste pljuvanje kao sredstvo obrane ili odvraćanja od zračnog neprijatelja. Pljuvanje bi moglo biti strategija za isključivanje orlova iz natjecanja za plijen budući da su u izravnoj konkurenciji za riblje resurse - kazala je paleontologinja Megan Jacobs sa  Sveučilišta u Portsmouthu. 

Paleontologinja ne skriva oduševljenje fotografijom koja dokazuje da pljuvanje, koje obično koriste samo ljudi, deve, alpake, ljame i neke zmije, sad koriste i tuljani.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • TVP 11.03.2024.

    Bizarna taktika……a kako bi se trebao braniti možda pištoljem, puškom….

  • 11.03.2024.

    Nit su ljudi normalni, niti vrijeme, a niti životinje više..

Komentiraj...
Vidi sve komentare