To je to što me zanima!

Neprobojni grudnjaci bit će dio uniforme za policajke

Novo neprobojno donje rublje razvijeno je kao dodatna barijera obrane nakon što su ustanovili da obični grudnjaci stvaraju ozlijede po grudima
Vidi originalni članak

Njemačke policajke dobit će nove neprobojne grudnjake. Neprobojni prsluci, iako uspješno zaustave metak, gurnu plastične i metalne dijelove grudnjaka u meso.
- Ovo može spasiti nečiji život. Nije šala - rekla je policajka Carmen Kibat iz Hamburga koja je testirala novo donje rublje.
Organizirala je akciju "Grudnjak" diljem Njemačke kojoj je cilj prezentirati stotinama policajki grudnjake. Grudnjaci su ukrašeni s riječi policija. Napravljeni su od pamuka, poliestera, lastike i sintetike. Gusto su tkani i nemaju nikakvih metalnih ili plastičnih zatvarača. Čak tri tisuće policajki morat će od sada nositi neprobojne grudnjake na dužnosti. Šefovi su dozvolili svojim djelatnicama tri komada po osobi.
- Radimo pionirski posao. Sigurnost naših policajki je najvažnija - rekao je policijski glasnogovornik Ruediger Carstens.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • johny7 05.08.2008.

    ova teta na slici me tjera na prljave misli

  • slavonka1987 05.08.2008.

    Zanima me baš koliko su teški ti grudnjaci! Pa to po ljetu moraš poluditii u tome, ali bolje i to nego da poginu, valjda će im pomoći

Komentiraj...
Vidi sve komentare