To je to što me zanima!

Odbjegle: Betty, Bella i Blondy otišle malo u ‘đir po kvartu’...

Posjetitelji parka Divlje vode, koji su spazili ljame na cesti, bježali su od njih u čudu. Skretali su automobilima na livade i bacali se u obližnji potok. Ljame su se nakon kratkog ‘đira’ ipak sretno vratile kući
Vidi originalni članak

Bilo je urnebesno. Nisam mogao vjerovati da vidim ljame na cesti. Trčale su direktno prema automobilu, rekao nam je čitatelj Emin Belghaid (24). Vikend odmor u Bioparku Divlje vode u nedjelju izletnicima su dodatno začinile tri ljame koje su pomahnitalo bježale po parku.

- Ljudi su se uplašili. Neki su se čak bacali i u potok kako bi ih izbjegli. Auti su skretali s ceste na obližnju livadu, a ljame su čak ulazile i u restoran. Bilo je ludilo – govori Emin još oduševljen nedjeljnim bliskim susretom s ovim životinjama.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Govori kako su se automobili zaustavljali pred ljamama ne bi li ih izbjegli. One su hrabro krenule iz parka i uputile se prema granici sa Slovenijom. Emin je krenuo za njima.

No, nasreću, kaže, na granici ih je zaustavila bodljikava žica, zbog koje nisu mogle proći. Iz Divljih voda su nam rekli kako su odmah shvatili da su ljame pobjegle. Tog trenutka počeli su ih tražiti po cijelom području.

- Na jednom dijelu su ih čak i psi s ranča lavežom tjerali natrag u park – kaže Emin. Betty, Bellu i Blondy djelatnici parka pronašli su sat i pol kasnije.

Sretno su ih vratili na ranč.

- Ljame u našem parku nisu u kavezima. Mogu se slobodno kretati prirodom. Dosta su plahe i često se boje ljudi, pa znaju bježati od njih – rekli su iz Divljih voda. Emin je na povratku kući još jednom spazio odbjegle životinje.  

Idi na 24sata

Komentari 1

  • krao_sam_1 12.04.2017.

    Jel i tamo cisterne pune fekalija istovaraju okolo kao u plitvicama

Komentiraj...
Vidi sve komentare