To je to što me zanima!

Ograničenje u vozačkoj zato što je homoseksualac

Talijani su izdali vozačku dozvolu s ograničenjem mladiću koji se izjasnio kao homoseksualac. Mora je obnavljati svaku godinu, umjesto 10 godina
Vidi originalni članak

Talijanska vlada mora platiti oko 750 tisuća kuna homoseksualcu koji je dobio vozačku dozvolu s ograničenjem nakon što je dobrovoljno odgovorio na pitanja o seksualnoj orijentaciji. Danilo Giuffrida (27) iz Catanie 2000. godine išao je na psihološko testiranje zbog, tada, obavezne vojne službe. Nadao se da će izbjeći vojsku i nastaviti s poslom kojim je uzdržavao obitelj. Oslobodili su ga obveze zbog psiholoških razloga.
- Stara je predrasuda da su homoseksualci psihički poremećeni - rekao je Aurelio Mancuso, predsjednik homoseksualaca Italije.
Njegov odvjetnik Giuseppe Lipera rekao je da su zbog tog testa izdali njegovom klijentu vozačku dozvolu s ograničenjem zbog mentalnog poremećaja te je mora obnavljati svakih godinu dana umjesto uobičajenih 10 godina. Sudac Sicily naredio je ministarstvima transporta i obrane da plate Danilu naknadu štete.
- U Italiji još uvijek ljudi ne razumiju da različitosti obogaćuju, a ne osiromašuju - rekao je Danilo koji će od novaca kupiti auto.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • zerp 16.07.2008.

    Pederluk se sve više širi i postaje "normalan", svijet ide u kurac! Ja bi ih sve potrpao u "žute kuće" na lijećenje.

  • Elio 16.07.2008.

    a ljude kao vas dvoje treba protjerati iz drzave.

  • direktor 15.07.2008.

    treba sagradit osmatračnice i odmah im pucati u glavu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare