To je to što me zanima!

Opasni vrtni bandit krade brokulu u seoskom vrtu

Zlatno pravilo lopova je da se ne vraćaju na mjesto zločina. Iako se dobro pripremljeni kradljivac vratio četiri puta, još ga nisu ulovili
Vidi originalni članak

Čak četiri puta u posljednja dva tjedna spretni lopov ušao je u maleni vrt Franka Fahyja (71) i svaki put je ukrao po jednu glavicu brokule prethodno prerezavši zaštitnu mrežu. Franka, umirovljenog profesora iz britanskog sela King's Somborne, drski lopov jako živcira. Krađe je prijavio i policiji, a policajac Martin Benton već radi na slučaju.
- Jedini način da stanem krađama na kraj bio je da prijavim policiji. Mrežu je precizno prerezao i ukrao povrće. Glavica brokule u trgovini stoji oko pet kuna, a supruga i ja je obožavamo - priča potreseni umirovljenik. Nakon prve krađe lopovu je ostavio poruku na kojoj je pisalo: "Nasmij se, snima te kamera". No nakon samo tri dana lopov je opet udario. Tada je ostavio poruku da je snažnim otrovom pošpricao povrće. Ni to nije pomoglo. Lopov je opet napao. Na trećoj poruci Fahy je napisao da slučaj istražuje policija. Zanimljivo je kako mu se ista stvar dogodila i prošle godine u isto vrijeme.
- U početku je mislio da brokulu kradu zečevi, no poslije je uočio da je mreža prerezana nožem. A zečevi ne nose noževe - priča David Bidwell iz seoskog vijeća. U policiji kažu kako su ozbiljno pristupili problemu s vrtnim lopovom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare