To je to što me zanima!

Ostavili su ga da umre, a sada dječak ne skida osmijeh s lica

Sredinom veljače ove godine svijet su obišle fotografije malog Nigerijca kojeg je napustila obitelj jer je rođen kao 'vještac'. Na svu sreću, njega je spasila jedna humanitarka i - promijenila mu život...
Vidi originalni članak

Praznovjerja su prisutna u svim dijelovima svijeta, no u nekima su opasna i po živote mnogih ljudi. To smo, nažalost, još jednom naučili na primjeru dječaka koji je napušten pod optužbom da je 'vještac'

Dvogodišnjeg siročića pronašla je danska volonterka Anja Ringgren Loven nakon čega su fotografije izglednjelog djeteta obišle i šokirale svijet. On je pravim čudom na ulici uspio preživjeti čak osam mjeseci gdje je jeo ostatke hrane koje je nalazio u smeću i koje su mu donosili ljudi. Zašto upravo oni nisu ranije regirali vjerojatno je tema za neku drugu priliku. 

Iznemogao dječak odveden je u bolnicu. Tamo je dobio tretmen protiv parazita i potpunu transfuziju krvi zbog čega mu se stanje poboljšalo relativno brzo. Dječak je simbolično nazvan 'Hope' tj - Nada. 

Nakon mjesec dana tišine, danska se aktivistica ponovo obratila svima koji su je pratili na Facebooku, a svojom je objavom razveselila mnoge. 

- Onog dana kada sam nosila ovog malog dječaka na svojim rukama, bila sam sigurna da neće preživjeti. Svaki njegov dah bila je mala borba, a s obzirom da nisam željela da umre bez imena i dostojanstva,  nazvala sam ga 'Hope'. 

 

Osim na Facebooku, još je nekoliko fotografija danas zdravog i sretnog dječaka Anja objavila na Instagramu

Idi na 24sata

Komentari 44

  • Ojađivač 20.03.2016.

    Mali je bolje izgledao u mršavijem izdanju...

  • matrix-st 20.03.2016.

    Tko spasi jedan život, spasio je cijeli svijet!

  • Maf_Jelas210766 19.03.2016.

    drago mi je da ima dobri i pametni ljudi čuj viještac pa šta su mu roditelji nije ga valda donijela roda na ovaj svijez

Komentiraj...
Vidi sve komentare