To je to što me zanima!

Ostvarili san: Japanci usred Hrvatske pjevali 'Lijepu našu'

Članovi više zborova iz Japana hrvatsku himnu otpjevali su u Petrčanima pokraj Zadra, a uskoro će nastupiti i u crkvi Sv. Spasa u Dubrovniku gdje će ih pratiti i orguljaš
Vidi originalni članak

Japanski festivalski zbor 'Osaka' u četvrtak predvečer nastupio je u 'Kraljevskim vinogradima' u Petrčanima kraj Zadra, a pjevali su na hrvatskom. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Probrani članovi iz više zborova u Japana su pjevali hrvatsku himnu, a ovih dana trebaju nastupiti i u jednoj dubrovačkoj crkvi.

- Pronašli smo čak i orguljaša jer je zboru bio san da otpjevaju nešto unutar crkve uz orgulje. Moram priznati da sam se jako namučila dok sam to pronašla jer nas je dosta crkvi odbilo. Uspjela sam to dogovoriti u crkvi Sv. Spasa u Dubrovniku - rekla nam je Jelena Yamasaki, žena koja je dovela Japan u Hrvatsku i koja neumorno radi na promociji naše kulture u Japanu.

- Već 20 godina dobrovoljno radim na promociji Hrvatske, informativnim prezentacijama, seminarima, predavanjima o Hrvatskoj i brendiranju naše zemlje - kaže Jelena te dodaje kako je imala i vlastitu TV emisiju o Hrvatskoj na jednoj japanskoj televiziji. 

- Kad ja kažem Hrvatska, Japanci kažu Mirko Cro Cop Filipović, ali i Jelena iz Osake - našalila se za kraj naša Japanka.

U Japanu je osnovala društvo Japansko - Hrvatske razmjene te je uz pomoć Velinka i HNK uspjela ovaj program realizirati. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Ilko 02.06.2018.

    Divno...to je samo himna.Ajmo ih sad nauciti nesto bas hrvatsko...npr da uteknu iz hotela i ne plate racun

  • 01.06.2018.

    bravooo

  • Christal 01.06.2018.

    Odlično su Japanci odpjevali našu himnu. Svaka im čast !

Komentiraj...
Vidi sve komentare