To je to što me zanima!

Otkazali putovanje: Pas našao dječje putovnice i - sažvakao ih

Sve je bilo spremno za obiteljski godišnji odmor u španjolskom ljetovalištu. Jedino što su zaboravili je spremiti putovnice na sigurno, a koker Baily je to primijetio i promjenio im planove
Vidi originalni članak

Nekoliko dana prije dugoočekivanog obiteljskog putovanja, Britanka Ella Arundell (32) pripremila je sve što njezinoj peteročlanoj obitelji treba za godišnji odmor u Majorci. Ipak, na jednu stvar nije dovoljno pazila - zaboravila je putovnice svoje troje djece pospremiti na sigurno mjesto, odnosno izvan dosega obiteljskog kućnog ljubimca. 

Koker španijelu Baileyju očito se nije svidjelo da njegova familija na godišnji ide bez njega, pa se dočepao putovnica devetogodišnje Erin, šestogodišnje Tilly i dvogodišnjeg Harryja i rastrgao ih na komadiće. 

- Htjela sam provjeriti jesu li sve stvari na broju. Kako je već bilo prilično kasno, putovnice sam ostavila sa strane - ispričala je Ella za DailyMail

Sljedećeg jutra, njezin nevjenčani suprug Russel sišao je u prizemlje obiteljske kuće jer je Baily stvarao buku. Imao je što vidjeti. Bailyju je bilo dosadno pa je prožvakao i potpuno uništio putovnice sve troje djece.

Obitelj je na putovanje koje su platili 2,500 funti (odnosno oko 20.000 kuna) trebala krenuti u utorak. Ali zbog Bailyjevog nestašluka, od toga nije bilo ništa. 

Pokušala skrpati putovnice sa selotejpom

Sljedeća dva dana, par je očajnički pokušavao riješiti problem. Ella je čak pokušala skrpati putovnice selotejpom i odnijela ih na aerodrom, no bezuspješno. U zračnoj luci rekli su joj da s takvim putovnicama ne mogu proći sigurnosnu provjeru. 

Izdavanje novih putovnica po žurnom postupku nije dolazilo u obzir. 

- Da je riječ o našim dokumentima, dobili bismo ih već sljedeći dan. No s obzirom da su u pitanju djeca mlađa od 16 godina, obavljaju se dodatne provjere pa izdavanje novih putovnica traje sedam radnih dana - objasnila je Ella. 

Na kraju, par je morao odgoditi planove za odmor i platiti turističkoj agenciji dodatnim tisuću funti da im termin godišnjeg odmora pomaknu za mjesec dana. Koker Baily u kazni je do daljnjega

Idi na 24sata

Komentari 21

  • beowulf1 24.07.2018.

    Kokeri nisu za svakoga, lijepi psi ali treba puno rada, zahtjevni su. Imam ga i sam, ljudi ga nabave zbog ljepote, odgoj igra bitnu ulogu inače stvari izmaknu kontroli. To je jako privržena pasmina, ali nije za početnika.

  • KaticaSvalina 24.07.2018.

    Kad imate kućnog ljubimca,nikad neznate kad ce vas iznenadit :-) ,samo rjetki se hvale negativnim iznenadjenjima ...

  • copyright 24.07.2018.

    Pa Engleska i Španjolska su u EU. Zar se ne može putovati samo sa osobnim iskaznicama, kao mi u Italiju, npr?

Komentiraj...
Vidi sve komentare