To je to što me zanima!

Otkrili novu vrstu morskog pauka: Nazvali ga Bob Marley

Prvi put su pronađeni 2009. godine na obali Queenslanda tijekom oseke. Kako bi mogli disati oko sebe su razvili svilene ćelije, a preživjeti mogu i na kopnu...
Vidi originalni članak

Novootkrivena vrsta morskog pauka nazvana je prema legendi reggae glazbe - Bobu Marleyju.

Vrsta je prvi put otkrivena 2009. godine kada se razina mora u Queenslandu spustila i otkrila populaciju pauka koji su se prilagodili na život u vodi. Znanstvenici su zaključili da ova vrsta pauka još uvijek nije dovoljno istražena te da čak ni ne postoji u zapisima, prenosi Daily Mail.

No, brzo su njihove životne navike povezali s pjesmom Boba Marleyja "High Tide Or Low Tide", odnosno "Plima ili oseka" u prijevodu. Naime, ovi pauci iako su "u potpunosti morski" za razliku od većine vrsta koje poznajemo, funkcioniraju i na kopnu - prilikom oseke.

Desis Bobmarleyi su se uspjeli prilagoditi na morsku vodu tako da su počeli "graditi" svilene ćelije oko sebe. Inače obitavaju sakriveni u koraljima.

- Kada se spusti razina mora, pauci su na kopnu i tamo love malene beskralježnjake koje pronađu na površini - objasnila je znanstvenica Barbara Saehr.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Medo_Brundo_1 24.12.2017.

    He he, baš je sexy....😜

  • Demetra 24.12.2017.

    Bljak. Al točno sam znala da je u Australiji.

  • DambaTheBlackMamba 23.12.2017.

    Koje ogromne kljove. Malo me podsjeća na vrstu `Cheiracanthium punctorium˙ ili `Ammen-Dornfinger` kako ju u Njemačkoj zovu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare