To je to što me zanima!

Ove godine grudnjak slavi svoj stoti rođendan

Na izložbi grudnjaka u liverpoolskoj Akademiji umjetnosti osim različitih modela naći će se i plakati tvrtke Wonderbra s Evom Herzigovom
Vidi originalni članak

Povodom stotog rođendana grudnjaka u Liverpoolu je otvorena izložba s "glavnim akterima", a nazvana je Bravo!. Sav prihod od ulaznica ići će organizaciji za potporu oboljelima od raka dojke The Lily Centre. Izložba prikazuje razvoj grudnjaka od početka do danas, a kako bi prikupili različite modele organizatori su ih doslovno tražili od žena.
 - Pitali smo sve koje smo znali "imaš li koji grudnjak viška?". Vjerujem da su mnogi pomislili da baš i nismo normalni, ali možda i nismo. No, mnogo ih je doniralo i samoinicijativno - priča June Lornie s liverpoolske Akademije umjetnosti.
Na izložbi će se naći i plakati kampanje Wonderbra "Hello Boys" koja je potvrđeno uzrokovala veliki broj prometnih nesreća. Na tim je plakatima Eva Herzigova nosila donje rublje, uključujući i poznati grudnjak Wonderbra. Za izložbu je posebno izrađena i haljina načinjena samo od grudnjaka. Otvorena je do 26. listopada. Iako su žene i puno prije posljednjih stotinu godina koristile različite steznike i štitnike za grudi, riječ grudnjak ili na engleskom "bra" prvi je put upotrijebio magazin Vogue 1907. Iste godine pojavio se i prvi grudnjak u današnjem smislu te riječi. U Oxfordskom rječniku grudnjak se prvi put našao 1911. godine. Mary Phelps Jacob patentirala je izradu grudnjaka 1914. godine.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Keira 10.11.2007.

    Sretan mu rodjendan!

  • sined 16.10.2007.

    zivjele cice

  • user_2858 15.10.2007.

    Živio grudnjak...lol

Komentiraj...
Vidi sve komentare