To je to što me zanima!

Ovo je iznimno rijetka snimka: Pogledajte vukove na Velebitu

Obzirom da su zaštićena vrsta koje je sve manje, ovakve snimke su prava rijetkost i atrakcija. Njihovo naseljavanje na Velebit je od značajne važnosti za Nacionalni park
Vidi originalni članak

Na Facebook stranici Nacionalnog parka Sjeverni Velebit objavljena je snimka vukova koji žive na tom zaštićenom prostoru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Evo i prvih rezultata zajedničke suradnje udruge Bioterra, udruge NatureSpy i našeg Parka. Vukovi su snimljeni metodom fotozamki na području Nacionalnog parka Sjeverni Velebit. Brojnost vukova sve je manja i iz tog razloga je strogo zaštićena vrsta, a imamo sreću što još uvijek obitava u nekom dijelovima Hrvatske kao što je Velebit - piše uz objavljeni video.

Inače, fotozamke su vrlo popularne u promatranju prirode i divljine, a radi se o dobro kamufliranoj kameri, najčešće zamaskiranoj u 'deblo'. Metoda je potpuno sigurna za životinje, a u parku Velebit se provodi već nekoliko godina.

Video je dosad pregledan oko devet tisuća puta.

Idi na 24sata

Komentari 51

  • 03.02.2018.

    i vukovi moraju živjet

  • Telpekeg 03.02.2018.

    Kad su vukovi istrijebljeni u Yellowstoneu, namnozile su se populacije jelena i lopatara toliko puno da su prozdirali svo mlado bilje i mladice stabala. U parku vise nije bilo toliko raznolikosti bilja niti novih sumaraka. Kada je vuk vracen u divljinu (na prosvjed stocara pokraj parka) poceli su se hraniti tj. kontrolirati populacije jelena i biljni svijet je procvao u Yellowstoneu. Te velicanstvene zivotinje itekako su potrebne prirodnoj ravnotezi...

  • adika 03.02.2018.

    kakova je politička, ekonomska i lopovska situacija u Rvatskoj i vukovi će u vegetarijanci , pa opleti po mrkvi i kupusu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare