To je to što me zanima!

Pametna kuna daruje knjigu "Zašto je Marx bio u pravu"

U novoj nagradnoj igrij možete osvojiti knjigu "Zašto je Marx bio u pravu" Terryja Eagletona, poznatog teoretičara koji se bori s marginalizacijom Marxova značenja
Vidi originalni članak

Marx je svojom beskompromisnom kritikom kapitalizma preobrazio naše shvaćanje povijesti čovječanstva, a njegov se "Komunistički manifest" smatra jednim od najutjecajnijih tekstova u posljednja dva stoljeća.

Terry Eagleton, u svojoj se polemičkoj i kontroverznoj knjizi, bavi predrasudom kako je marksizam mrtav i kako je s njim gotovo. Uzimajući deset najčešćih prigovora marksizmu (dovodi do političke tiranije, sve svodi na ekonomiju, utjelovljuje oblik historijskog determinizma i sl.), Eagleton u analizama svake od tih kritika pokazuje kako su one tek bijedna travestija izvorne Marxove misli. U svijetu u kojem su velike krize iz temelja uzdrmale kapitalizam, ova je knjiga podjednako nužna i pravodobna kao što je odvažna i smiona.

Kako do knjige?

Knjigu ćete osvojiti tako na na Facebook stranici Pametne kune date svoj odgovor na pitanje "Što mislite o kapitalizmu?"

Dvoje čitatelja koji daju najoriginalniji odgovor osvajaju knjigu!

Ukoliko knjigu niste uspjeli osvojiti, možete je kupiti u web shopu Naklade Ljevak.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare