To je to što me zanima!

Pandora je 'mumificirana' kobila alergična na travu

Pandora, petogodišnja kobila, mora biti od glave do kopita zamotana u razne tkanine kako ne bi došlo do komplikacija zbog njene alergije na travu
Vidi originalni članak

Petogodišnja kobila Pandora mora cijelo vrijeme biti zamotana kako ne bi došla u dodir s travom. Uz to pije i 15 tableta antihistamina na dan. I najmanji dodir s travom kobili uzrokuje teške komplikacije. Ostane bez daha, a po tijelu joj počnu izbijati plikovi. Alergična je na sve vrste trave. Vlasnica Emily Pearce iz Oxfordshirea u Engleskoj pokušala je sve kako bi je izliječila.
- Znam da izgleda neobično, ali to je jedini način. Pokušali smo sve, ali nakon što smo obavili testove, pomirila sam se time da nema lijeka - kaže vlasnica, 24-godišnja Emily Pearce.
Pandorin 'kaput' uveli su iz Švedske. Iako je cijela zamotana, može se kretati. Morali su joj nabaviti i posebnu masku za lice koja joj pokriva i oči, ali napravljena je od tkanine kroz koju se može vidjeti. Pandori su otrili da je alergična prošlo ljeto. Pokušali su je liječiti, ali bez učinka. Veterinari ne znaju zašto je kobila odjednom postala alergična na travu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare