To je to što me zanima!

Policajci u čudu: To je užarena masa, kugla, spušta se iza Vira

Narednih dana su fenomenu svjedočili i mještani Dinjiške, okolice Zadra, Karlobaga, te je riječ o slučaju o kojem se ponajviše izvještavalo unatrag dvadesetak godina...
Vidi originalni članak

U prosincu 1997. godine, točnije 13. prosinca u ranim večernjim satima, iznad južnog dijela Paga primijećeno je neobično svjetlo na nebu. 

Pojavu su među prvima vidjeli policajci čiji je razgovor zabilježio javnosti nepoznati radio amater.

Narednih dana su fenomenu svjedočili i mještani Dinjiške, okolice Zadra, Karlobaga, te je riječ o slučaju o kojem se najviše pisalo i izvještavalo unatrag dvadesetak godina. 

Tonski zapis razgovora začuđenih policajaca i danas je moguće pronaći na YouTubeu i možete ga poslušati ovdje: http://www.tubechop.com/watch/1239641

Paški slučaj

Zanimljivo, tu neobična zbivanja iznad Paga nisu počela niti stala, samo dvije godine kasnije viđena je 'kugla s repom' iznad brda Komorovac, a koji dan kasnije je Zdenko Grbavac, geodet iz Zadra, sasvim slučajno otkrio takozvani paški trokut.

Na žalost, znanstvenici do danas nisu suglasni o čemu govorimo, od kada datira, kao ni to možemo li ga dovesti u izravnu vezu s neobičnim svjetlima.

Naravno, pojedini su iznijeli tezu da je riječ o dokazu slijetanja neke čovjeku nepoznate letjelice na paško tlo, ali i da je to bio slučaj, kako dokazati?

Jedno je sigurno, riječ je o površini (oko 600 kvadratnih metara, op.a.) prekrivenoj kamenjem koje oblikom, veličinom i bojom odudara od tamošnjeg kamenjara. 

Kamenje unutar paškog trokuta je znatno manje, svjetlije i djeluje kao da je prošlo postupak ručne obrade ili mrvljenja strojem.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • 25.07.2015.

    Viđeno prije 10 min, dakle u 00.20 25.07.15. na nebu iznad Vira ponovno! Izgleda da pada negdje između Vira i Velebita!

  • Dejan Karaula 26.11.2013.

    mozda dolaze sa namjerom da nas uniste, a onda vide kakvo nam je stanje u drzavi i kavi su nam politicari nsmiju se i odu. vide da nema smisla danas unistavaju kad cemo ionako unistiti sami sebe sa biranjem ovakvih vlada koje nam kroje sudbinu.

  • zahira45 03.11.2013.

    Ima tu nešto, ima! Nadgledaju nas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare