To je to što me zanima!

Prava ljubav prema pivu ih spojila u 'Pivsku družinu'

Ljubitelji piva i svega što ide uz to osnovali su prvu udrugu u Hrvatskoj koja će se vrijedno baviti promocijom te plemenite tekućine
Vidi originalni članak

Ujedinila nas je ljubav prema pivu. Nismo vezani samo uz jednog proizvođača ili vrstu piva. Sve pivovare u Hrvatskoj dobrodošle su u našu Udrugu, priča Mladen Antolović predsjednik novonastale Udruge ljubitelja piva nazvane "Pivska družina". Ideja se iznenada rodila tijekom druženja u omiljenom kafiću. Naravno, uz kriglu piva.
- U početku je to izgledalo samo kao zanimljiva ideja i nitko nam nije vjerovao da će profunkcionirati tako brzo - kaže dopredsjednik 'Družine' Zdenko Crneković. Cilj Udruge sa sjedištem u Dubravi je promidžba piva i kulinarskih delicija vezanih uz pivo. Dokaz da članstvo u Družini ne znači samo opijanje i natjecanje u ispijenim količinama je i Časni sud, koji će izbacivati članove koji su osramotili Udrugu.
- Voljeli bismo surađivati sa sličnim udrugama iz susjednih zemalja i Hrvatske, iako nismo sigurni postoje li kod nas udruge poput ove. Ovim putem ih pozivamo na suradnju, a uskoro ćemo imati i stranicu na internetu - ispričao je jedan od začetnika ideje Dalibor Đurić. Ozbiljnost je prepoznala i Zagrebačka pivovara koja im je ponudila svu potrebnu pomoć u ostvarenju ideje promocije piva. Kako nisu vezani uz samo jednu vrstu piva, sudjelovanje u radu su nagovjestile i druge dvije vodeće hrvatske pivovare. Kultura pijenja piva i hrana koja ide uz to do sada su u Hrvatskoj bile nepoznat pojam.
- Želimo obići što više pivovara i pogledati kako rade pivo. Jedna od prednosti je što će naši članovi imati uvid u proizvodnju dragocjene tekućine - dodao je Antolović. U organizaciji Udruge i uz pomoć sponzora već planiraju i posjet svjetski poznatom 'Oktoberfestu'. Možda jednog dana 'Oktoberfest' dođe nama.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • dejson 15.04.2008.

    dali se je ta udruga Draganovec registrirala kao udruga?

  • Mona Lisa 10.04.2008.

    Elio piva .

  • Pejo 10.04.2008.

    Daj jednu malu od pola litre!

Komentiraj...
Vidi sve komentare