To je to što me zanima!

Prešao 15.000 kilometara da nije potrošio niti lipu

Putovao je da bi prikupio novac za istraživanje za rak. Vozio se najviše vlakovima, ponekad spavao na otvorenom, a u Poljskoj čak zaradio salmonelu
Vidi originalni članak

Kris Mole (24) iz Southwicka, zapadni Sussex (Velika Britanija), u šest mjeseci posjetio je 26 glavnih gradova Europe i nije potrošio niti jednu lipu. Krenuo je na put od 15.000 kilometara da prikupi novac za istraživanje za rak. Teti na samrti obećao je kako će se osloniti isključivo na dobrotu stranaca. Molio je ljude za prijevoz, danima gladovao i spavao na otvorenom ako mu nitko ne bi ponudio prenoćište. Vratio se nakon 165 dana putovanja.
- Pomisao na tetu držala me kad mi je bilo teško. Uglavnom sam se vozio vlakom. Objasnio sam im situaciju. Ljudi su divni - rekao je Kris, kojem je teta umrla tjedan dana nakon što je krenuo na put.
Prva stanica bio je Stockholm, Švedska. Prešao je Norvešku, Dansku, Njemačku, Slovačku, Austriju i Sloveniju s malim problemima. Ali od hrane u Poljskoj dobio je salmonelu. Tada je mislio da će umrijeti. Prikupio je nešto manje od 15.000 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare