To je to što me zanima!

Prijeti li nam novo ledeno doba ili je ovo tek puka slučajnost?

Film 'Dan poslije sutra' iz 2004. u svom je scenariju predvidio ledeno doba zahvaljujući satelitskim snimkama. Ništa neobično, da nisu poprilično slične onima na kojima su uragani Irma, Jose i Katia...
Vidi originalni članak

Uragani Irma, Jose i Katia kreću se američkom obalom i prijete jednom od najgorih prirodnih katastrofa 21. stoljeća. Irma je već opustošila Antigvu i Barbudu, Sveti Martin, Portoriko, Djevičanske otoke i Kubu, a od posljedica uragana dosad je umrlo 42 ljudi.

Zapadna obala Floride je na teškom udaru, a iako je Irma oslabila, i dalje pravi goleme probleme tamošnjem stanovništvu. Dok većina svijeta prati razaranje uragana Irma, u njezinoj sjeni ojačao je uragan Jose koji se kreće gotovo istom putanjom kojom se kretala Irma.

Na internetu se pojavila zanimljiva usporedba satelitskih snimaka trenutne situacije i one iz filma 'Dan poslije sutra' iz 2004. godine. U filmu je glavna radnja dolazak novog ledenog doba koji prijeti Zemlji, a katastrofalne posljedice nastaju zbog raspada masivnog, temperaturom vođenog, oceanskog sustava.

Na satelitskoj snimci iz filma prikazano je područje intenzivnog djelovanja struja koje su prouzročile ledeno doba i koje neodoljivo podsjećaju na kretanje sadašnja tri uragana.

Samo slučajnost ili...?

Idi na 24sata

Komentari 22

  • miško pušić 17.04.2021.

    2023 godine ljeto će bit od 1 srpnja do 1 kolovoza ,, a jeseni i proljeća skoro da neće ni bit,, zima će trajati od 7 listopada do 7 Maja,,

  • Judita👥 12.09.2017.

    nema slučajnosti..sve je tako kako je:(

  • kakiš 12.09.2017.

    Jedan dan govore o zatopljenju i da će biti sve toplije a sad da nam prijeti ledeno doba?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare