To je to što me zanima!

Primjer poštenjačine: Vratio je kćeri umrle gospođe 114.000 $

Vlasnik odlagališta smeća je imao pravo zadržati nađeni novac, no to mu nije palo na pamet. Dapače, požurio ga je donijeti ženi koja je nedavno izgubila majku. Video
Vidi originalni članak

Leo Guarente, vlasnik odlagališta smeća iz Medforda (Massachusetts), danas je hvaljen i slavljen čovjek jer se iskazao kao nesvakidašnja poštenjačina.

Guarente je Mariji Veloso, gospođi koja ga je unajmila da iznese starudiju iz kuće njene preminule majke, na kućni prag donio 114.000 dolara (660.000 kuna) koje je pronašao u jednoj od škrinjica.

Silan se novac 'skrivao' u 22 obveznice iz 1972. godine, danas vrijednim 114.000 dolara, međutim iako ga je po tamošnjim zakonima imao svako pravo zadržati, Guarente ga je odlučio vratiti obitelji.

- Nazvao sam gospođu Mariju i kazao joj da sam pronašao nešto što joj moram vratiti, ali joj nisam preko telefona htio reći o čemu je riječ. Zanimao me njezin izraz lica - izjavio je junak priče kojeg su na putu do kuće gospođe Veloso pratile kamere.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • 30.10.2012.

    sreća pa još ima pravih ljudi svaka čast

  • sk8_is_gr8 09.10.2012.

    moja mama je desetke puta vracala novac ljudima koji su ga izgubili. Nikad nije dobila nista zauzvrat, tek u jako rijetkim situacijama je cula rijec "hvala". Skupila je 3 velike kartonske kutije pune robe za caritas, te ih odnjela pred zupni ured. Svecenik joj je samo drsko odgovorio "eto ti pa ih sama unesi". Nudila je raznima ljudima da joj ofarbaju spavacu sobu za 200 kuna, nudila je da joj ociste dnevnu sobu i kuhinju za 100 kuna, a svi nesto nemaju posla, nemaju para. Ama svijet je otisao kvragu ...

  • LebronPetrovic 09.10.2012.

    Treba biti zakonom propisan normativ za poštene nalaznike od 20 % !

Komentiraj...
Vidi sve komentare