To je to što me zanima!

Prizor iz noćnih mora: Pauci mrežom prekrili cijelu plažu

Divovska mreža prekrila je oko 300 metara plaže i raslinja u Grčkoj. Za šokantni prizor zaslužni su pauci koji su se ovdje došli razmnožavati. Njihovom ogromnom broju pogodovali su komarci i toplo vrijeme
Vidi originalni članak

Divovskom mrežom, koja izgleda kao prizor iz filmova strave, pauci su u grčkom mjestu Aitoliku prekrili čak 300 metara obale.

Mrežom su zahvatili stabla, raslinje i kamenje, a za sve je zaslužno toplo vrijeme i velik broj komaraca, što je pogodovalo množenju paukova iz porodice tetragnathidae. Ti pauci zbog parenja grade velike mreže koje su im privremeni dom, a odlučili su se pariti na plaži, prenosi BBC

Stručnjaci kažu kako se radi o sezonskom fenomenu u kojem su se poklopili uvjeti za razmnožavanje ovih pauka, poput vlage, temperature i dovoljne količine hrane. Istovremeno napominju kako nema razloga za brinu jer će pauci ubrzo nestati, kao i mreža. 

- Ti pauci nisu opasni za ljude i neće napraviti nikavu štetu za bilje na tom području - rekla je Maria Chatzaki, profesorica molekularne biologije za Newsit.gr. Dodaje kako će nakon svoje zabave ubrzo uginuti. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 20.09.2018.

    Baš lijepo što su rekli gdje je to....Sada se zna i niko tam' na Aitoliku ne bude išao😬

  • 20.09.2018.

    ovdjese nece nitko više kupat

  • pravi hrvat 20.09.2018.

    Upalite to i budite mirni

Komentiraj...
Vidi sve komentare