To je to što me zanima!

Prvi "nespolac" na svijetu: Ni liječnici ne znaju što je

Norrie je rođeni muškarac, ali je prije 20 godina promijenio spol. Nije bio zadovoljan ni kao žena i nije više uzimao hormone da postane neutralan
Vidi originalni članak

Norrie May - Welby (48) iz Sydneyja prvi je čovjek na svijetu koji ne zna je li muško ili žensko. Na rodnom listu mu piše kako 'spol nije definiran'. Norrie je rođeni muškarac, ali je prije 20 godina promijenio spol. Nije bio zadovoljan ni kao žena pa nije više uzimao hormone kako bi postao 'neutralan'. Liječnici su potvrdili da ne mogu reći radi li se trenutno o ženi ili o muškarcu. Norrie se preselio iz Škotske u dobi od sedam godina, a službenici u Australiji su dopustili da mu u osobnim dokumentima piše kako spol nije definiran.
- Pogrešno je označavati moj spol ženskim ili muškim. Najjednostavnije je bilo označiti ga neutralnim pa sam to i napravio. Službenici su neko vrijeme razmatrali mogućnosti, ali nakon što sam donio potvrdu od liječnika definirali su moj spol kao neutralan - rekao je Norrie. Službenici u Velikoj Britaniji su se iznenadili definiranjem spola jer ranije nisu čuli da je itko na svijetu 'neutralan'.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Giro 15.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • dssddssdsfggdsw 15.03.2010.

    Slučaj za Sherlocka Holmesa

  • FK2806 15.03.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare