To je to što me zanima!

Psi su jednako inteligentni kao dijete od dvije godine

Razumiju 250 riječi i gesta, mogu brojati do pet i rješavati jednostavne matematičke zadatke, kažu psiholozi za životinje koji su proveli istraživanje
Vidi originalni članak

Američki psiholozi koji se bave proučavanjem životinjske psihologije tvrde da su psi inteligentni poput dvogodišnjeg djeteta. Na sveučilištu British Columbia u Vancouveru, profesor Stanley Coren vodio je istraživanje. Rezultati su pokazali da psi razumiju oko 250 riječi i gesta, mogu brojati do pet te rješavati jednostavne matematičke zadatke. Također, saznali su i koje su pasmine najinteligentnije. Na vrhu su graničarski škotski ovčar, njemački ovčar i retriveri dok su na dnu mastiff, beagle i pekinezer.
- Naravno, ne možemo očekivati da ćemo sjesti s psom i započeti razgovor. Ali, istraživanje je pokazalo da su psi mnogo inteligentniji nego što smo mislili - rekao je profesor Coren.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • thrys 09.08.2009.

    I? Hellou! pa to zna svaki skrbnik psa! Naravno, samo onaj koji se bavi svojim psom. Ja imam samojedicu s kojom radim od malena, i razgovaram, i učim je kužiti štošta. To je čudo koliko je inteligentna! Razumije i geste i riječi. Uloženi se trud uvijek vrati. Zato, razgovarajte sa svoim psima, oni kuže i intonaciju i geste i dosta riječi. Psi su predivna prepametna bića, iskreni prijatelji, članovi obitelji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare