To je to što me zanima!

Psiholozi tvrde da je 19. 1. najjadniji dan u ovoj godini

Datum 19. siječnja prema psiholozima je najjadniji dan u godini. Zovu ga 'Plavi ponedjeljak'. Najbolje bi bilo da se negdje zatvorimo i pustimo da prođe
Vidi originalni članak

"Plavi ponedjeljak" 19. siječnja psiholozi su izabrali za najjadniji dan u godini. Na naplatu dolaze božićni dugovi i računi, duga hladna zima uništava raspoloženje, zaposlenici pate od prehlada i gripa, a novca nema. To su samo neki od faktora zbog kojih su se psiholozi odlučili prozvati ovaj dan najjadnijim.
- Prošlo je pola mjeseca, ljudi su potrošili većinu plaće, na drugu plaću će se načekati, a neki počinju i piti zbog toga. Zaista bi bilo najbolje kad bi jednostavno prespavali ovaj dan i ostatak mjeseca, ali to je nemoguće - rekao je Martin Hird, psihoterapeut.
Ipak, nije sve tako crno. Ima načina kako proći najjadniji dan u godini. Martin tvrdi da bi bilo dobro družiti se s obitelji, biti na dijeti, piti dovoljno vode te pokušati biti raspoložen. Važna je i interakcija s ljudima oko sebe, ne bi bilo dobro zatvoriti se u sebe i patiti, tvrdi Martin.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • stipe 26.03.2009.

    eeee direktore, u pravu si, uopce nisam gledao sto gori pise :)

  • black25 20.01.2009.

    Meni je taman 19.1. rođendan, i definitivno sam depresivna jer sam danas godinu dana -starija. Fuj

  • direktor 19.01.2009.

    stipe, nije zaokružen utorak, nego je prvo nedjelja po redu pa je ponedjeljak drugi. nauči se gledat na kalendar smotljo

Komentiraj...
Vidi sve komentare