To je to što me zanima!

Puž George najbrži: Pobijedio je čak 174 natjecatelja u utrci

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Maleno selo u Engleskoj već četrdeset godina održava svjetsko natjecanje. Natječu se puževi, a ove je godine najbrži bio puž George završivši za 2 minute i 40 sekundi
Vidi originalni članak

Selo Congham u istočnoj Engleskoj već je četrdesetu godinu za redom domaćin "dinamičnog" natjecanja. Natjecatelji su najbrži pripadnici iz reda puževa . Ove godine pobijedio je puž George, kojeg je dvadeset sekundi dijelilo do rušenja rekorda iz 1995. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Utrka puževa

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video


Ponosni nositelj rekorda, Archie, je prije dvadeset godina utrku od 33 centimetara dužine "odjurio" za dvije minute i dvadeset sekundi.

Puževi startaju sa sredine stola, iz malog crvenog kruga, a puž koji prvi dospije do velikog kruga uz rub stola je pobjednik. Kako bi im olakšali utrku, stol na kojem se utrkuju preliven je vodom. Neki vlasnici puževa, osim bodrenja, pomažu svojim uzdanicima tako što ih mame njihovom poslasticom-salatom.

Georgeov vlasnik, Dale Thorne, jako je zadovoljan svojim ljubimcem: "Bio je briljantan, jednostavno je "projurio". Hranim ga domaćom salatom, pa mu je to možda dalo dodatan elan."

U utrci je ove godine sudjelovalo 175 puževa.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dedica1 21.07.2015.

    cestitka puzu Georgiu! Da pobjedi toliko puta je za cestitati. Volio bih ga pitati za savjet u brzom hoddanju.Voli te dedica1

  • bulog55 20.07.2015.

    Koji je recept za pripremanje gubitnika?

Komentiraj...
Vidi sve komentare