To je to što me zanima!

Raža koja se 'smije' postala viralni hit, stručnjaci zgroženi: Ona se ne smije, ona se guši!

Raža se očigledno guši. Kao i sve ribe, raže mogu osjećati bol - poručio je Ben Williamson, šef neprofitne organizacije Svjetska zaštita životinja
Vidi originalni članak

Video u kojem čovjek škaklja ražu, a ona se 'smije', postao je viralan na TikToku. Međutim, stručnjaci upozoravaju kako se raža zapravo guši, prenosi Independent.

Prije dva tjedna video je objavljen na društvenoj mreži TikTok, a u njemu muškarac s rukavicom na ruci drži ražu na brodu i škaklja ju po trbuhu. Raža na to reagira stiskanjem krila, a usta joj izgledaju kao ljudska dok se smiju.

Video je u međuvremenu prikupio preko 100 milijuna pregleda, a stručnjaci upozoravaju kako reakcija raže upućuje na to da se ona zapravo na smrt guši.

- Raža se očigledno guši. Kao i sve ribe, raže mogu osjećati bol - poručio je Ben Williamson, šef neprofitne organizacije Svjetska zaštita životinja.

Neki korisnici društvenih mreža istaknuli su kako se radi o antropomorfizaciji, odnosno pridavanju ljudskih osobina životinjama. Dvije točkice na ražinom trbuhu nisu oči već nosnice, a raži se na trbuhu nalaze i škrge pomoću kojih diše pod vodom.

- Kao i sve ostale divlje životinje, raže treba ostaviti na miru i pustiti ih da žive svoj život bez ljudske intervencije i štetnih hobija poput sportskog ribolova - poručio je Williamson.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • max2017 22.06.2021.

    ..."štetne aktivnosti poput sportskog ribolova"....?   Ovaj se napil tinte ?....pa šrota ovako vrijedne misli.........?!!

  • Mošsimislit 21.06.2021.

    Za znati da se riba guši van vode mi ne treba stručnjak. A ovo da su ti kao "stručnjaci" zgroženi...PETA pametnjakovići. Isti oni koji sa farme zečeva spašavaju zečice pa od 80 njih 75 krepa od šoka i još cca 1000 zećića od gladi.

  • Berizdrav 21.06.2021.

    Jadna životinja. Žrtva taštine i populizma sebičnih.

Komentiraj...
Vidi sve komentare