To je to što me zanima!

Razbojnici u Indiji pričaju priče brojnim turistima

Bivše gangstere regrutirala je u Indiji turistička zajednica da podijele svoja zločinačka iskustva s turistima kako bi povećali broj gostiju
Vidi originalni članak

To vrijedi samo za područja Indije s povećanim brojem kriminalnih radnji. Šefovi u turističkim zajednicama u Rajasthanu vjeruju kako će na taj način povećati broj turista željnih slušanja priča o legendarnim pothvatima zločinaca koji su djelovali poput Robina Hooda. Bande su raširene diljem Indije, a brojni su banditi heroji među siromašnima. Među slavnim banditima je i Veraappen, čija je privatna vojska tijekom 20 godina ubila 180 ljudi, no štićena je od seljaka u zamjenu za dio profita od krijumčarenja slonovače. Phoolan Devi, poznata kao "Bandit Queen", ubila je veliki broj Indijaca iz visoke društvene klase nakon što je bila silovana u djetinjstvu. Postala je toliko popularna u narodu da je nakon izlaska iz zatvora izabrana u parlament, a prema njezinom je životu snimljen film. Prema Rajasthanovoj ideji, nedavno uhićeni razbojnici će pod budnim okom policajaca zabavljati turiste svojim pričama. Turiste će odvesti u područja u dolini Chambal gdje su razbojnici "operirali". Posjetit će i mjesta gdje su živjeli i mjesta najstrašnijih zločina. Dolina Chambal još uvijek je poprište sukoba policije i razbojnika, a nedavno je policija ondje ubila jednog od najopasnijih, Deep Chanda.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • kklaudio 13.07.2008.

    Phoolan Devi. Pogledajte malo po netu. Vrlo dirljiva priča o njenom životu po kojem je snimljen i film. Na slici je glumica Seema Biswas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare