To je to što me zanima!

Robot T-Rex u Zagrebu: Stigao na međunarodni Mineral Expo

Najveća je ponuda unikatnog nakita izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta poludragog kamena anorganskog i organskog porijekla. Posjetiteljima će se nuditi i drago kamenje:...
Vidi originalni članak

U petak 18. svibnja u Domu sportova u Zagrebu otvoren je Međunarodni sajam Mineral Expo, na kojem će izlagači iz zemlje i inozemstva posjetiteljima kroz tisuće izložaka pokušati približiti mineralogiju i paleontologiju.

Glavna atrakcija sajma je robot T-Rex koji će biti predstavljen u 11, 14,16 i 18 sati. Sajam osim edukativnog ima i prodajni karakter, a izlagači nude neobrađene minerale iz cijelog svijeta, originalne fosile, nakit te ukrasne i upotrebne predmete izrađene od poludragog kamenja.

Drago kamenje i fosili izumrlih životinja

Najveća je ponuda unikatnog nakita izrađenog od gotovo svih poznatih vrsta poludragog kamena anorganskog i organskog porijekla. Posjetiteljima će se nuditi i drago kamenje: brušeni rubini, safiri, smaragdi, dijamanti te opali iz Australije i Etiopije, a udruge Lepoglavski ahat i Kreševski citrin predstavljaju svoje radove i minerale s naših prostora. 

Svoje mjesto na sajmu pronašli su originalni fosili izumrlih životinja, između ostalog i trilobiti stari 450 milijuna godina, zubi dinosaura, glava krokodila, dijelovi kljova mamuta te zubi izumrle vrste morskog psa. 

Analize i procjena vrijednosti vlastitog nakita

Tradicionalne su i zanimljive izložbe koje se postavljaju svake godine u suradnji sa geološkim i  speleološkim društvima ili renomiranim znanstvenicima, a izdavačke kuće nude i velik izbor zanimljive stručne i popularne literature.

Posjetitelji sajma mogu koristiti usluge verificiranog gemologa, napraviti analize i procjene vrijednosti vlastitog nakita ili razgovarati s domaćim i stranim kristaloterapeutima. Sajam traje do nedjelje 20. svibnja, a cijena ulaznice je 20 kn. Za djecu do 14 godina i grupe učenika omogućen je besplatan ulaz.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 19.05.2018.

    baš dobro

Komentiraj...
Vidi sve komentare