To je to što me zanima!

Ryanair planira da putnici stoje u avionu, ali vezani

Popularna irska aviokompanija, poznata po jako povoljnim cijenama leta, želi ih još više smanjiti uvođenjem stajaćih mjesta s dobrim pojasevima
Vidi originalni članak

Niskobudžetna aviokompanija Rayanair želi stajaća mjesta kako bi nagurali što više ljudi na let. Za još nižu cijenu karte putnici će se držati za prečke na stolicama s pojasevima oko struka. Direktor Ryanaira, Michael O'Leary, već je razgovarao s američkim proizvođačem Boeinga o dizajniranju aviona s prostorijom za stajanje. Ako dobiju dozvolu od nadležnih u irskom zrakoplovstvu, naručit će nove avione ili urediti stare. Smanjujući cijenu za 20 posto vjeruju kako će nagurati 30 posto više putnika. Došli su na ideju vidjevši da je kineska aviokompanija Spring dobila dozvolu za isti plan. Aviokompanija Ryanair planira i da putnici unose prtljagu sa sobom u avion te su odlučili naplaćivati WC u avionu.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Anaconnda 06.07.2009.

    ovo bi bilo bas zgodno..pogotovo za kratke letove.. doduse mozda malo je opasno kad su u pitanju turbulencije pa onak naglo propada avion.. a za ove ostale stvari tak i tak nema pomoci stajali, sjedali ili lezali... definitivno bi karte bile jos jeftinje... go ryanair!

  • cibo 06.07.2009.

    a na kriliu jos 50% jeftinije!

Komentiraj...
Vidi sve komentare