To je to što me zanima!

Seksualni mitovi kojima nikako ne treba vjerovati

Krive informacije i usađene predrasude smanjuju seksualno zadovoljstvo. Ispravljamo najčešće zablude o našim tijelima i seksualnom potencijalu
Vidi originalni članak
1. Žena nije djevica ako nema himen
Društva diljem svijeta još uvijek vjeruju da je netaknuti himen dokaz djevičanstva. Čedne djevojke se mogu udati. Ono što ne znaju je da himen može puknuti kod bavljenja sportom ili upotrebom tampona. Također, kod nekih žena himen se samo rastegne kod seksualnog odnosa. Dakle, nije indikator nevinosti.
2. Muškarci se više vizualno stimuliraju
Čak i seksolozi ovdje griješe. Znanstvenici sa sveučilišta u Washingtonu mjerili su aktivnost mozga kod 264 žene. Pokazali su im fotografije erotskih i običnih fotografija. Moždana aktivnost bila je ogromna kod gledanja erotskih fotografija. I što je šokiralo znanstvenike, jednaka kao kod muškaraca.
3. Samo žene imaju višestruke orgazme
Žene nisu same u sposobnosti da osjete blaženstvo nekoliko puta za redom. I muškarci mogu doživjeti par orgazama ali bez ejakulacije. To se događa ako je muškarac ojačao mišiće karlice ili je naučio kontrolirati trenutak same ejakulacije. U tim situacijama orgazam se osjeti, a seksualni odnos se može nastaviti.
4. Neobrezani penis nije higijenski
Već desetljećima u SAD-u roditelji daju obrezivati muške bebe zbog čistoće. Tek nedavno znanstvenici su otkrili da ako je kožica povučena za vrijeme kupanja, ne postoji ništa veća opasnost nego kod obrezanih muškaraca da će se razviti problemi kao što su upala ili fimoza.
5. Žena mora biti zaljubljena da bi doživjela vrhunac
Nažalost, orgazam nema veze s ljubavi. Znanstvenici sa sveučilišta New Mexico otkrili su kako romantična povezanost ne povećava količinu orgazama. Ali ima veze podsvjesna evaluacija genetskih predispozicija kod seksualnog partnera.
6. Muškarci nemaju osjetljive bradavice
Još jedna zabluda. Iako su te erogene zone rezervirane isključivo za žene, kod nekih muškaraca, one su osjetljivije nego kod žena. I obrnuto, nemaju sve žene osjetljive bradavice.
7. Žena mora doživjeti orgazam da bi zanijela
Da bi žena zatrudnila ne mora doživjeti vrhunac. Ali, britanski biolozi Robin Baker i Mark Bellis otkrili su da žena zadrži veću količinu sperme ako partner ejakulira do 45 minuta nakon njenog orgazma. Kontrakcija mišića vuče spermu prema maternici i olakšava joj da stigne do jajašca.
8. Mošnje se tretiraju s posebnom oprezom
Svaki će frajer reći da su njegova dva prijatelja nešto najvrjednije što ima. Ovdje je problem u strahu. Ključ je u povjerenju. Razgovorom otkriti kakav pritisak i dodir njemu odgovara. Jer, svaki je muškarac jedinstven.
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare