To je to što me zanima!

Slon dobio umjetnu nogu, veselo se brčka u bazenu

Azijski trogodišnji slon, kojega je osakatila klopka od lovokradice, sada ponovno hoda zahvaljujući nevjerojatnoj golemoj umjetnoj nozi koju je dobio
Vidi originalni članak

Chhouk (3) je sam lutao šumom u području Sprepoka u Kambodži nakon što je zaglavio nogom u klopci od lovokradice. Našli su ga izgladnjelog s inficiranom nogom. Jedva je stajao. Direktor društva za zaštitu divljih životinja Nick Marx rekao je kako nikada nije vidio životinju u gorem stanju.
- Bio sam siguran da neće preživjeti - rekao je.
Veterinari su odsjekli 12 centimetara inficiranog tkiva na nozi i očistili ranu. Poslali su ga na 26-satno putovanje do Phnom Tamaoa. Nije mogao održavati ravnotežu zbog izgubljene noge. S vremenom bi dobio deformaciju kostiju. Nakon što su rendgenskom snimkom ustanovili da nema problema s ostatkom noge, stručnjaci za prostetiku napravili su mu posebnu umjetnu nogu. Dok su mu postavljali nogu, umjesto anestezije, dobio je nekoliko banana. Kako raste, nogu će mu trebati mijenjati. Sretnog slonića posvojila je desetogodišnja slonica Lucky. Cijelo vrijeme su skupa i uživaju u bazenu u staništu. Chhouk, koji je jedan od 300 preostalih slonova u Kambodži, odmah se naviknuo na umjetnu nogu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • alo_mačko 27.07.2009.

    aaaaaajme jadan slon :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare