To je to što me zanima!

Slovenci su zapalili Trumpa: Njegov kip pretvorili u zgarište

Statua je podignuta prošle godine, a imala je ugrađeni mehanizam koji je otvarao Trumpova usta i vidjeli bi se zubi morskog psa. Slovenska policija traži počinitelje
Vidi originalni članak

Drvena statua Donalda Trumpa u Sloveniji, kojom se izruguje američki predsjednik spaljena je i ostalo je samo zgarište. Statua je izgorila u četvrtak, bila je visoka osam metara i u mjestu Moravce je podignuta prošle godine. 

Drveni kip predstavio je Trumpa s prepoznatljivom frizurom i uzdignutom desnom rukom koja je iste dužine kao ruka na Kipu slobode u New Yorku.

Statua je iznutra imala mehanizam, koji bi prilikom pokretanja otvarao Trumpova usta, a pojavili bi se zubi koji su izgledali kao zubi morskog psa. 

Slovenska policija traži počinitelje koji su podmetnuli požar, piše Time, a gradonačelnik Milan Balažič je izjavio da su zbog statue očekivali povećani broj turista u općini. Statua je inače djelo slovenskog umjetnika Tomaža Šlegla i nazvao ju je "Kip slobode".

- Kao i svi populisti, tako i ova statua ima dva lica. Jedna je lijepa i ljudska, a druga je vampirska - rekao je Šlegl prošlog kolovoza prilikom otkrivanja svog rada.

Statua je čak i privukla neke nove goste u mjesto, ali dio lokalnog stanovništa nije bio sretan s drvenim 'čudovištem' u svom selu i htjeli su ga zapaliti za Noć vještica, što je bilo spriječeno.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • IzbačenKažnjenProtjeran 10.01.2020.

    Neće nas Slovence niko hebati a najmanje Trump. Jel tako Melania?

  • misko2k 10.01.2020.

    Majke ti gdje je slovencima more , da znaju kako izgledaju zubi morskog psa ?

  • Korísníčko íme 10.01.2020.

    Pošto statua izruguje "precjednika" bit će da je neki povrijeđeni nazadnjak odlučio uzeti stvar u svoje ruke..

Komentiraj...
Vidi sve komentare