To je to što me zanima!

Solveig, grafiti umjetnica (10), tetovirala prijatelja

Britanka Solveig (10) nacrtala je seriju grafita po mnogim glavnim gradovima. Stručnjaci je hvale i uspoređuju njezine radove s velikim umjetnicima
Vidi originalni članak

Desetogodišnja školarka Solveig, zaradila je reputaciju "ženskog Banksyja" (popularnog grafiti umjetnika) sa serijom impresivnih grafita. Ali, za razliku od Banksyja, čiji identitet se ne zna, Solveig uvijek spremno pozira kraj svojih grafita. Prva tri slova imena, Sol, često koristi u centru murala, ali prezime, ipak, ne želi otkriti. Osim potpisa, na radovima ostavi podsjetnik koliko je godina imala. Počela je raditi grafite s osam godina na zidovima britanskog Brightona. Stručnjaci je nazivaju "mladim Picassom ulične umjetnosti", a časopis Graphotism vidi u njoj "golemi talent". Solveig je čak i tetovirala jednog muškarca.
- Normu su se svidjeli moji grafiti pa me pitao hoću li nacrtati nešto za njega i tetovirati mu na nogu. I jesam - rekla je.
Najdraži rad joj je onaj na Berlinskom zidu. Osim neobičnog talenta, Solveig je ista kao i njezine vršnjakinje. Igra se s Barbikama i skuplja sličice.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • nevidljiv_ca 21.02.2009.

    Mala je fantasticna i neka joj dragi Bog podari dug i sretan zivot.Bog!

Komentiraj...
Vidi sve komentare