To je to što me zanima!

Spasili mačku nakon što je 12 dana bila zarobljena na drvetu

Uplašena mačka Bess vjerojatno je pobjegla na visoko drvo bježeći od čopora lisica. Na drvetu visokom 30 metara provela je čak 12 dana i preživjela bez hrane i vode...
Vidi originalni članak

Mačku Bess spasili su nakon što je čak 12 dana provela zarobljena na drvetu u Birminghamu, piše britanski Telegraph. Mačka se popela na 30 metara visoko drvo u bijegu od čopora lisica. 

Vlasnica Gwen Russell-Jones jako se zabrinula nakon što svoju ljubimicu nije vidjela tjedan dana. Tražila ju je svaki dan i ispitivala susjede jesu li ju vidjeli. Sreći nije bilo kraja kada je Gwen prošlog petka mačku ugledala visoko na drvetu. Stigli su i vatrogasci no njihove ljestve nisu bile dovoljno visoke da dosegnu zarobljenu macu. Specijalna postrojba za penjanje bila je zauzeta i tijekom cijelog vikenda nije bilo spasa za Bess. Gwen je, u nedostatku drugog rješenja, sve objavila na lokalnoj radio postaji. Ubrzo se javilo mnogo ljudi koji su željeli pomoći.

Nakon trinaeste noći provedene u krošnji stigla je ekipa penjača koji su se uspeli na drvo i uspjeli Bess spustiti na tlo. 

- Bila sam izvan sebe. Mislila sam da ću je naći u nekom kanalu no imati je ponovno je jednostavno sjajno. Nevjerojatno je što je uspjela izdržati toliko dugo bez hrane i vode - rekla je Gwen. 

Čim je odnijela mačku kući, Bess je otrčala u kuhinju u potragu za hranom. 

- Dosta je smršavila. No, prije nezgode je bila bucmasta pa ovo možda ispalo i dobro - rekla je vlasnica. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • zagoretina 27.05.2011.

    imao sam macu... al je izgorila :D

  • deSSy 26.05.2011.

    Belj, to vam je ilustracija xD

  • YoungMany 26.05.2011.

    ajme tako mi je žao jadnica što je sve provela :( no dobro je na kraju prošla:D

Komentiraj...
Vidi sve komentare