To je to što me zanima!

Splitski pazar, Krleža, barunica Castelli i puno upitnika: Imamo najbizarniji TV prilog godine...

Verbalne akrobacije nadahnute trenutačnom političkom situacijom u Splitu inspirirane Krležom i njegovim djelom "Gospoda Glembajevi" iz perspektive grada kao živog bića... To bi bio kratki opis priloga.
Vidi originalni članak

U vijestima dalmatinske televizije Jadran od 1. travnja emitiran je i prilog o odlasku Ivice Puljka s pozicije gradonačelnika. Malo drugačiji prilog od onih na koje smo naviknuti. Novinarka Barbara Žaja javila se s popularnog splitskog 'pazara' i započela bizaran monolog inspiriran Gospodom Glembajevima, barunicom Castelli, Krležom...

- Da. Moja časna prisebnost ne bi si smjela dopustiti ovakav pad, ovakav posrnuli stil - govori na početku priloga, a onda nastavlja:

- Gospoda bi trebala porazmisliti smjerno da bi možda jedan hošpital u kojem bi se dakako dala sputati ta vrela krvca.. - čujemo dalje.

VELIKA LISTA Gdje je najbolje, a gdje najgore biti ako započne svjetski rat: Mi na Balkanu baš i nismo sretnici

Kasnije je teško pohvatati sve što priča i što nam želi reći. Zahtjeva nekoliko slušanja i gledanja. Dosta je tu namjernih asonanca i aliteracija. Vjerojatno bolje da pokušate sami poslušati. Komentari ispod videa su, nažalost, isključeni. A snimku je pogledalo tek 300-ak ljudi do ovog trenutka. Šteta, jer kolegica Žaja si je dala truda. Ovakav tekst izgovoriti...

POGLEDAJTE VIDEO: Prilog počinje od 10. minute videa

 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • NijeRuža 04.04.2022.

    Riba ribi grize rep!

Komentiraj...
Vidi sve komentare