To je to što me zanima!

Svi se svađaju oko kamena koji je možda iz svemira

Tom King je pronašao 'meteorit' dok je bio čuvar na imanju. Spori se na sudu s vlasnicima imanja o vlasništvu, a na kraju ga je zaplijenila policija
Vidi originalni članak

Stanovnici gradića Cunnamulla, nedaleko Brisbanea u Australiji, mjesecima već raspravljaju o kamenu od 25 kilograma za koji vjeruju da je meteorit. Tom King (53) bio je čuvar na imanju Rywanda Plainview kraj Cunnamullea kada ga je pronašao. U listopadu prošle godine je pokrenuo parnicu sa vlasnicima imanja oko utvrđivanja vlasništva nad kamenom, a policija mu je 24 sata nakon toga zaplijenila kamen. U ponedjeljak su rekli da su zadržali meteorit zbog 'sigurnosnih razloga' te da nitko nije vlasnik kamena na pravnoj razini. King strahuje kako više nikada neće vidjeti 'meteorit'. Ako se dokaže kako je kamen uistinu iz svemira, mogao bi vrijediti pravo malo bogatstvo, rekao je King.
- Kruže priče da stijena više nije u policijskoj postaji. Želio bih vidjeti taj meteorit u gradskom muzeju jer je to dobro za sam grad koji i tako lagano izumire, rekao je Tom King. Kustos gradskog muzeja, Alex Cook, rekao je da se nada da će kamen dostaviti muzeju da ga prouče. Molbu za utvrđivanje vlasništva kamena će saslušati na sudu 2. ožujka ove godine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare