To je to što me zanima!

Toliko zarađuju od marihuane da financiraju škole i policiju

Škole i policija u Oregonu dobiti će neočekivanu proračunsku injekciju u godišnji budžet i to prije svega zahvaljujući legalizaciji marihuane u toj saveznoj državi...
Vidi originalni članak

Posljednjih nekoliko godina brojne su zapadne zemlje legalizirale marihuanu. 'Led' se obično 'probijao' pomoću medicinske marihuane, a nakon toga je na red došla i rekreacijska marihuana. 

Svim državama koje su to učinile, to je donijelo dvije vrlo bitne stvari: regulaciju i transparentnost tržišta te - prihod od oporezivanja nekada zabranjene biljke. 

Koliko je legalizacija marihuane bila pametan potez nakon samo nekoliko mjeseci vidjeti i osjetiti mogu i građani Oregona. Naime, oni su samo u siječnju konzumirali marihuanu vrijednu vrtoglavih 14 milijuna dolara. Tri i pol milijuna dolara poreza vraćeno je u proračun, tj. u fond za financiranje škola, policije i centara za liječenje ovisnika, piše Mic

Da stvari budu još interesantnije, ekonomisti su predviđali da će Oregonu u godinu dana zaraditi dva do tri milijuna dolara. Kako su se samo prevarili. 

Manje posla nego ikad imaju i policija i sudovi jer su legalizacijom 'iz igre ispali' svi dileri, smanjila se stopa kriminaliteta, ali i, iznenađujuće, broj ljudi koji konzumiraju marihuanu. 

Idi na 24sata

Komentari 208

  • Leo.svetak1 02.06.2016.

    Ovo treba hrvatskoj!

  • bbbbbrrrrr 30.05.2016.

    kad i u Hr legaliziraju marihuanu, bit cemo ko svicarska razvijeni...

  • LovroZG 29.05.2016.

    nije nimalo iznenađujuće to što je pao broj konzumenata, jbg, legalno nije in

Komentiraj...
Vidi sve komentare