To je to što me zanima!

Top 10 najnekorisnijih izuma u 19. i 20. stoljeću

Svi smo bar jednom u životu za određeni proizvod pomislili "kome to treba". Današnje potrošačko društvo prepuno je nekorisnih proizvoda
Vidi originalni članak

Na žalost i za takve proizvode postoje izumitelji, a što je još gore i kupci. Od postanka čovječanstva ljudski um se zabavlja izmišljanjem gluposti. Times Online izabrao je 10 najnepotrebnijih izuma u 19. i 20. stoljeću.

1. Plug i top u jednom, 1862.
Izumitelj je vjerojatno polje dijelio s groznim susjedima pa je pretpostavio da je praktičnije u plug ugraditi top, nego imati pušku kraj sebe.

2. Stroj za buđenje, 1882.
Ponekad budilica nije dovoljna da se okorjeli spavači suoče s ostatkom dana. Za takve je izumitelj osmislio poseban stroj. Da je njegov stroj ugledao svjetlo dana, iznad glave bi vam visili utezi koji bi pomoću mehanizma sata padali na vašu glavu. Ako vas ni to ne bi probudilo, lupila bi vas lagana munja. Sve samo da se probudite.

3. Balon kojeg vuče orao, 1887.
Prvo, ulovite orla ili bilo kakvog strvinara. Ako ne padnete na prvom zadatku, slijedite ostatak uputa. Pričvrstite ptičurinu za kupolu balona i usmjerite ju u željenom smjeru. Za kraj vam samo otaje da sjednete i uživate u letu.

4. Stakleni lijes, 1903.
Ne znate kako bi pokopali svoje voljene? J. Karkowski iz New Yorka predlaže da ih stavite u stakleni lijes i ostavite u svojoj blizini. Ako je tijelo preveliko, možete sačuvati samo glavu.

5. Pokrivač za brkove i usne, 1912.
Britanski patent koji je trebao spriječiti da se brkovi i brada smoče dok pijete iz čaše.

6. Vodom punjeni grudnjak, 1988.
Američki izumitelj James Moreau 1988. godine pokušao je plasirati grudnjak punjen vodom. On je rekao da ga morate imati ako želite biti modno primjećeni. Nije ga čak ni Madonna nosila.

7. Zvučni prigušivač za usta, 1989.
Ovaj izum vas stvarno prisiljava da vičete, ali nitko vas neće čuti. Opisan je kao cijev, koja se stavi na usta, punjena pjenom za upijanje zvuka. Zanimljivo i neizvedivo.

8. Rukavica za zaljubljene, 1990.
To su dvije zimske rukavice koje su dlanovima spojene u jednu. U slučaju da vi i vaša ljubav veselo trčkarate smrznutom livadom, a ispred vas se iznenada nađe stablo... To je bar jedan razlog protiv ove smiješne rukavice.

9. Vilica s alarmom, 1995.
Prebrzo jedete ili premalo žvačete? Onda je ova vilica pravi odgovor za vas. Za dršku vilice pričvršćen je tajmer koji se počne tresti ili uključi svjetlosnu signalizaciju ako zalogaj žvačete manje od 32 puta prije gutanja.

10. Jastuk pričvršćen za hlače, 1993.
To je jastuk koji je pričvršćen za remen hlača. Ne znamo kome je Michael Bayley mislio pomoći ovim izumom.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • user_2858 03.02.2008.

    Stroj za buđenje i nije tako loša ideja

  • Roci 01.02.2008.

    Zaboravili su daljinski za autoradio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare