To je to što me zanima!

Trener jahanja skakuće do puba na tvrdoglavoj zebri

Trener jahanja i otac dvoje djece, Britanac Bill Turner, odskakuće na pivo u lokalni pub na svojoj zebri Zebedee koju je platio 38.000 kuna
Vidi originalni članak

Britanac Bill Turner (61) kupio je 14-mjesečnu zebru Zebedee iz nizozemskog rezervata za čak 38.000 kuna.
- On obožava da ga jašu, a ja ne moram brinuti koliko ću napuhati na alkotestu - rekao je Bill, otac dvoje djece i trener jahanja.
Zebre su inače tvrdoglave kao i magarci, ali bivši džokej brzo je ukrotio i istrenirao Zebedee da prihvati sedlo i uzde. Trebalo mu je samo tri tjedna da je zajaše. Sada sjedne na nju i odu u lokalni pub King's Arms kraj Sherbornea. Bill je izdresirao više od 600 pobjedničkih konja u 30-godišnjoj karijeri.
- Do puba ima 2,5 km. Stigavši prvi put na zebri pred pub, nitko nije mogao vjerovati - rekao je i dodao kako društvo za zaštitu životinja nema ništa protiv.
Prvi put, za njima je vozila Billova supruga Tracy (61) ako se Zebedee slučajno umori pa ih treba odvesti kući. Bio mu je životni san da ukroti i jaše zebru. U Africi ih jašu nekoliko.
- Kažu da je teško dresirati zebre jer nemaju ništa mozga i strašno paničare. Zebedee me napadala u početku. Ali, ja sam bio miran i  ljubazan - dodao je Bill.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • andariel 05.06.2009.

    Idiot. Bolje da je ukrotio i jahao svoju ženu.

  • bosnia_80 05.06.2009.

    e ovo je jedna od onih nelogičnih stvari koje ja nikako ne mogu da shvatim kod ovih tzv.boraca za zaštitu životinjskih prava.. nekad pres*ravaju oko nekih banalnih stvari, a ovdje ćute!!? Kako nemaju ništa protiv ovoga.....čovjek je uzeo divlju životinju iz prirodnog okruženja (skupo je platio), stavio joj uzde, zajahao je kao mazgu i doveo u središte ljudskog naselja, na vrući asfalt, pred neki pab..pored kojeg prolaze auti, kamioni..mnoštvo ljudi itd. .... P.S. još malo pa će se i ovi naši novopečeni bogatuni početi po našim gradovima voziti na žirafama, nosorozima i drugim egzotičnim životinjama (i naravno to će za naše životinjoljubce biti u redu, kao i u ovom gore slučaju) žalosno:(

Komentiraj...
Vidi sve komentare