To je to što me zanima!

U Australiji dva dana za redom s neba padale ribe?

Za vrijeme tornada uobičajena je pojava da vjetar podigne vodu i ribe te ih razbaca po kopnu. No, tornada nije bilo, a grad je daleko od obale
Vidi originalni članak

U australskom gradu Lajamanu u četvrtak i petak poslijepodne s neba su padale ribe. Christine Balmer poslala je fotografiju riba u kanti lokalnom listu.
- Padale su posvuda. Ljudi su ih skupljali u kante. Bile su žive - ispričala je za N.T. News. Dok je obitelji pričala o ribama, mislili su da je poludjela.
- Nisam luda, samo zahvaljujem Bogu što nisu padali krokodili - kaže Christine. Gradić leži na rubu pustinje Tanami, daleko od obale i jezera, no tamo su već 1974. i 2004. godine padale ribe. Za vrijeme tornada, padanje riba s neba nije ništa neobično, jer vjetar podigne vodu, a skupa s njom i životinje te ih prenese na kopno. Međutim, tamo u četvrtak i petak nije bilo tornada, pa ni malo jačeg vjetra.
- Vrlo neobično. Tornado može podići vodu i ribe stotien metara u zrak, no nismo imali nikakvih dojava o nevremenu - rekao je Ashley Patterson iz meteorološkog instituta.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Degy 01.03.2010.

    2012

  • Mr. Spock 01.03.2010.

    ....a mana je padala s Neba...... ;-)

  • predsjednik03 01.03.2010.

    potresi na tahitiju, čileu, poplave, odroni i dr.katastrofe u samo 2 mjeseca, a sada i ribe padaju . . . . ma to je smak svijeta - ali tek početak..

Komentiraj...
Vidi sve komentare