To je to što me zanima!

U dva frižidera svoj zimski san spava 75 kornjača

U većini hladnjaka ne očekujete da ćete naći živa bića. No otvorite li hladnjake Shirley Neely, vidjet ćete da u njima sve buja životom
Vidi originalni članak

Na svakoj polici u njezina dva hladnjaka umotane u ručnike svoj zimski san spavaju kornjače svih veličina. Shirley, koja vodi utočište za kornjače u Jerseyu (Britanija), morala ih je smjestiti u hladnjak zbog prilično blage zime. Njezine kornjače spavaju zimski san tri mjeseca (od prosinca do ožujka), a temperatura mora biti između 3 i 8 Celzijusevih stupnjeva. Ako je temperatura viša, probudit će se prerano. Životinje su prije spremanja u hladnjak obavile nuždu, izmjerene su i umotane u ručnike. Sljedeći mjesec počet će se postepeno buditi, a njihova njegovateljica smjestit će ihj u prirodnije okruženje.
- Ponekad u hladnjaku držim i bocu vinu, a jedan moj prijatelj je krenuo po nju i ostao prilično iznenađen otvorivši frižider, no vino pomaže u stabilizaciji temperature - priča Shirley. Ipak, ne hiberniraju sve kornjače jer one bolesne ne smiju biti tako dugo bez hrane.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare