To je to što me zanima!

U Kanfanaru se otvara prvi Park istarskog vola! Takvih volova ostalo je još niti 30 u Hrvatskoj

Prvi Park istarskog vola otvorit će se 25. srpnja na tradicionalnu manifestaciju 30. Jakovlja i 30. smotru istarskih volova. Park je uređen na prostoru sajmišta gdje se od davnina trguje stokom
Vidi originalni članak

U subotu, 25. srpnja 2020. godine u Kanfanaru će se održati tradicionalna manifestacija 30. Jakovlja i 30. smotra istarskih volova povodom koje će se i otvoriti prvi Park istarskog vola.

Najpoznatija kanfanarska manifestacija i jadna od najvećih fešti u Istri su Jakovlja koja će se ove godine održati po tradicionalni 30-ti put.  Priča o Jakovljima priča je i o spašavanju ove autohtone, visoko ugrožene i zaštićene pasmine goveda. Procjenjuje se da danas imamo tek oko 1.500 grla istarskog goveda, od čega je istarskih volova (kastrati bika istarskog goveda) preostalo manje od 30!

Ovogodišnji veliki jubilej bit će obilježen svečanim otvaranjem Parka istarskog vola, prvog prostora u Istri tematski posvećenog boškarinu. Park je uređen na prostoru sajmišta - prostoru na kojemu se od davnina sajmovalo i trgovalo stokom i prostoru na kojemu se svih ovih godina održava smotra istarskih volova.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • slavonija 24.07.2020.

    Ima u Saboru nekakva posebna vrsta !

  • apolitični 23.07.2020.

    možda nema baš takvih ,ali drugačijih i još većih ima sasvim dovoljno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare