To je to što me zanima!

U ponedjeljak, 20. studenog, poster dječjih prava na dar

DAN DJETETA: 20. studenog obilježava se Međunarodni dan djeteta. Ukažite svom djetetu na njegova prava, zaštitite ga i naučite da se izbori za svoju dobrobit
Vidi originalni članak

Povodom Međunarodnog dana djeteta i dječjih prava 20. studenog, u ponedjeljak u 24sata potražite plakat s najvažnijim dječjim pravima.

Ona se temelje na Kovenciji UN-a o pravima djeteta i odnose se na sve maloljetnike. Amnesty International preporučuje da se djeci objasni kako su njihova prava ono što smiju raditi i ono što ljudi koji su odgovorni za njih moraju napraviti da djeca budu sretna, zdrava i sigurna. Naravno, i djeca imaju odgovornost prema drugoj djeci i odraslima, kako bi i oni imali svoja prava.

Djeca tako trebaju znati da imaju pravo na igranje, na državljanstvo i ime, na vjeoispovijest, učenje i školovanje, kao i pravo da imaju svoje mišljenje i jasno ga kažu. Ovaj veseli i šareni plakat ukrasit će svaku dječju sobu, a ujedno će i podsjetiti djecu na njihova prava.

Međunarodni dan djeteta obilježava se od 1989. godine s ciljem boljeg razumijevanja, prihvaćanja i dobrobiti sve djece. Želi se senzibilizirati javnost, ali i ustanove za zaštitu maloljetnika od zlouporabe, nasilja i raznih oblika diskriminacije. Plakat donose Šumi bomboni.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • LukaKezele 22.11.2017.

    Otac*.....pa što je vama???? Upravo ste diskriminirali sve očeve. I vi pomažete djeci?? Upravo ste djeci oblaiti jednog roditelja bez ikakvog razloga jer , ako je zdravog razuma, ta se "zvijezdica" odnosi na oba roditelja. Mislim da Vama u redakciji nije jasno što ste ovime napravili, ali ste meni osobno dali do znanja kakvi ste. Možda je to ogledalo realnosti koju vi želite vidjeti, ali ona je daleko od istine. Žao mi je što ste to napisali i smatram da ste dužni se ispričati javnosti radi ovog postera, pogotovo svim očevima koji se brinu za svoju djecu. A vi sada sami prosudite o tome.

  • 17.11.2017.

    ......dico uhvatite se posla'.........imaju li roditelji kakva prava........osim sto ih zajedno sa drzavom zlostavljate....

Komentiraj...
Vidi sve komentare