To je to što me zanima!

Pogledajte kako izgleda muzej Arnolda Schwarzeneggera

Na 64. rođendan Schwarzeneggera u Austriji otvorili su njegov muzej. Izložili su i prvi utezi kojima je opterećivao mišiće koji su ga doveli do slave u dalekoj Americi
Vidi originalni članak

Žuta dvokatnica na jugu štajerske pokrajine u Austriji možda se nikada ne bi isticala među lijepo uređenim kućicama u cvijeću da se u njoj prije 64 godine nije rodio dječak koji će se jednog dana proslaviti rečenicom "Hasta la vista, baby". Svestrani Arnold Schwarzenegger svoju karijeru kao bodibilder, glumac i guverner Kalifornije, počeo je sanjareći na metalnom krevetu na pitomom austrijskom jugu, a svi njegovi obožavatelji sada mogu zaviriti u svijet koji ga je odredio.

U subotu je, naime, u njegovu radonom gradu Thalu otvoren muzej Arnieju u čast. Točno na 64. Terminatorov rođendan, svoja je vrata otvorio muzej Arnolda Schwarzeneggera. Kuća hollywoodske zvijezde, u kojoj je rođen 30. srpnja 1947. godine, potpuno je obnovljena i uređena upravo onako kako je izgledala kada je na svijet došao mladi Arnie.

Uz staromodnu kuhinju i pokućstvo, izloženi su i prvi utezi A. Schwarzeneggera kojima je opterećivao mišiće koji su ga naposljetku i doveli do slave u dalekoj Americi.

Svoj san krenuo je ganjati 1966. kada napušta obiteljski dom, a među izlošcima su se našli i mač koji je Arnold imao u filmu Konan barbarin te Harley-Davidson nezaboravnog Terminatora. Iako je slavni glumac rođendan proslavio u Kaliforniji, dao je svoj blagoslov muzeju.

Muzej je za obožavatelje otvoren od srijede do nedjelje, a ulaz je besplatan.

I susjedi se rado sjećaju glumca. Kažu da nikad nije zaboravio svoje korijene i kako ih uvijek pristojno pozdravi. Željno ga iščekuju na velikoj proslavi koju su upravitelji muzeja najavili, čim Schwarzenegger nađe vremena za posjet rodnom kraju.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 01.08.2011.

    Arnold Swarzzeneger je bio profesionalni bodybuilder, i tu je on stekao slavu. Sa 21 god. najmladi Mr. Olympie, i osvajao je titule 7 godina za redom. A kasnije se poceo bavit glumom, sa kojih 30 god. Lik je poceo trenirat od malih nogu, i to ga je jedino zanimalo u zivotu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare